12 maj 2018
11:00

Syrianska FC P06 Röd

Referat: BK Sport P 05 Gul - Syrianska FC P06 Röd

Dags för tredje seriematchen och denna gång är det Syrianska P06 Röd som står för motståndet. Vi samlas i omklädningsrummnet på isstadion och har en kortare genomgång av vad som är viktigt att tänka på. Då vi gjort det några gånger nu så blir det lite repetition men det är alltid viktigt att gå igenom vad som är viktigt då det nästan alltid är några nya spelare med. Laget verkar hyfsat taggade och vi går ut mot planen. På vår hemmabas det vill säga D-plan är det cup så det blir till att gå vidare Wembley arena (E-plan) som inte är i kanonskick men ändå bättre än på hela förra säsongen... Vi värmer upp och det ser lite lojt ut men vi försöker att komma in i matchmode!

Första halvlek drar igång och det ser relativt bra ut, ganska tidigt får Syrianska en frispark utanför vårt straffområde. Där är vi inte med riktigt i markeringen och 0-1 är ett faktum. Det känns ändå inte som att det är någon större fara på taket utan bara att köra på och försöka få till en kvittering. Vi har några chanser men får inte utdelning. Plötsligt kommer Viktor L. ren ppå kanten och med ganska dålig vinkel så väntar man på en passning in i boxen men istället drar han på en riktig rökare där målvakten är chanslös. Nu börjar vi få lite utdelning på våra chanser och av bara farten så sätter Abbe dit 2-1 och Viktor P. 3-1 på en hörna där han nickar dit bollen. Bra att vi får utdelning på lite fasta situationer det ser vi gärna mer av.

I andra halvlek fortsätter vi tillbringa merparten av tiden på motståndarnas planhalva och målen rullar in med jämna mellanrum. Viktor P. sätter dit 4-1 på ett långskott som studsar över målvakten och Viktor L. sätter dit både 5:an och 6:an i Syrianskas mål. Syrianska har inga direkta målchanser i denna halvlek och när de väl får upp bollen så tar Jakob tillsammans med försvaret hand om det på ett förtjänstfullt sätt. Vi har några fler chanser men det blir inga ytterligare mål i denna halvlek.

I tredje halvlek så blir det mest ett ställningskrig och lite smågrinigt och fult spel mellan varven. Det saknas inte chanser men vi har inte samma flow som i tidigare halvlekar och går mållösa från denna halvlek. Syrianska sätter på nytt dit en boll på en fast situation där vi även denna gång inte riktigt är med i markeringen .

Summa summarum så gör vi på nytt en bra och stabil match där vi inte släpper dit några ytterligare målchanser utöver de två fasta situationerna. Vi får se bra och stabilt målvaktsspel av Jakob där speciellt nedplockningen av en hörna etsat sig fast på minnet, som taget ur skolboken. Bra och stabilt försvarsspel av Viktor, Neo, Figge och Tore. Inte mycket som glider förbi utan skönt att se hur vi lyssnar och använder rätt kroppsdel när vi tar hand om framförallt höjdbollar. Viktor håller ihop försvaret på ett föredömligt sätt och tar hand om allt som kommer i hans väg denna dag. Bra mittfältsspel av Tore, Emil, Danyel, Adam S, Felix, Viktor L. och Adrian. Där vi stundvis utnyttjar kanterna på ett bra sätt och kommer runt och får in bollen i boxen och skapar chanser som också resulterar i mål. Bra att vi vågar utmana och komma runt på kanterna det är bara att fortsätta så. Vi kämpar på bra på mittmitt och släpper inte igenom mycket samtidigt som vi fördelar ut en del fina bollar på kanterna. Där kan vi få till det ännu bättre framöver, bland annat genom att släppa bollen lite tidigare och inte göra den där sista bolltouchen utan släppa direkt när läge ges. Bra anfallsspel av Viktor L, Abbe, Felix och Adrian där vi kommer ner och möter upp boll bra i många lägen. Det vi kan tänka på är att ta in bollen oftare och inte bara följa med den när vi möter upp då blir det ofta så att en motståndare står och plockar upp den bakom oss.

Tack till publiken på båda sidor som är med och stöttar våra lag, tack till familjen Petterson som skötte fikaförsälningen på ett föredömligt sätt, tack till Melinda som var matchvärd och skötte det med den äran, tack till Syrianska för en bra match där de visar att det inte ska vara lätt att komma förbi dem utan att man ska få slita i varje närkamp. Tack till domaren som gör det bra, kanske lite resolutare i sista halvlek när det börjar bli lite stökigt. Sist men inte minst tack till er killar som återigen gör en riktigt bra insats och står för underhållningen med snygga mål och ytterligare många chanser vilket bådar gott.